+420 603 590 978

STAROKLADRUBŠTÍ KONĚ VE SVĚTĚ

STAROKLADRUBŠTÍ KONĚ VE SVĚTĚ

Tato jedinečná, celobarevná fotografická publikace přiblíží čtenářům formou poutavých dvojjazyčných textů v češtině a angličtině ředitele Národního hřebčína Kladruby nad Labem Ing. Jiřího Machka a fotografií Ing. Dalibora Gregora chov starokladrubských koní v Evropě a v USA a přispěje tak k propagaci chovu starokladrubských koní, který dýchá historií, která se začala psát již před více jak 440 lety. V knize je vyzdvihnuta historie, ale i současnost Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem, který byl v lednu 2002 prohlášen národní kulturní památkou.

Kniha čtenářům mimo jiné přiblíží jednu ze slavností dánské královny Markéty II z roku 2018, kdy jela v královském kočáře taženém čtveřicí starokladrubských koní doprovázená jízdní kavalerií v historickém přístavním městě Svendborg, ale také i zákulisí dánských královských stájí u paláce Christiansborg, kde v dnešní době jsou výlučně bílí starokladrubští koně z Národního hřebčína Kladruby nad Labem.  Kniha obsahuje fotografie Švédské královské jízdní gardy ve Stockholmu během střídání stráží u královského paláce, která rovněž používá bílé starokladrubské koně z Národního hřebčína Kladruby nad Labem. V knize je zdokumentováno čtyřspřeží starokladrubských koní z Národního hřebčína na Světových jezdeckých hrách (WEG) v USA, které se konaly ve dnech 10.–23. září 2018 v americkém Tryonu v Severní Karolíně.  Rovněž jsou zajímavé informace z dalších míst Evropy a USA.

Kniha byla slavnostně v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem během Dne starokladrubského koně a oslavy výročí 440 let založení dvorního hřebčína.

Váz., formát 300 x 240 mm, 160 stran,

Texty: čeština, angličtina

Vydal: foto & nakladatelství Dalibor Gregor

Foto: Ing. Dalibor Gregor

Text: Ing. Jiří Machek